Четврти дан разговора у Бриселу о телекомуникацијама

Настављају се разговори Београда и Приштине у Бриселу о телекомуникацијама. Последња три дана преговарања нису дала конкретне резултате.

Разговори Београда и Приштине о телекомуникацијама ушли су у четврти дан, а према непотврђеним наговештајима могли би бити настављени и сутра.

Прва три дана преговори су вођени пре свега о начинима трансфера имовине Телекома Србије на ћерку компанију која би требало да буде успостављена у складу са ранијим споразумима.

За сада нема званичних договора о томе али је, како сазнајемо, постигнут одређени напредак.

Разговори су вођени о важним техничким детаљима, као што су базне станице и фреквенције у јужном делу Косова и Метохије, које се односе на покривеност српских средина сигналом српске компаније.

У Канцеларији за Косово и Метохију кажу да Београд јесте решен да испуни договорено у мери у којој друга страна испуњава обавезе, односно да може Приштини да уступи један позивни број за географску обласат - ако се испуне све обавезе на које се Приштина обавезала ранијим споразумима.

То се пре свега односи на имовину Телекома и несметано функционисане његове ћерке компаније на Космету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи