Марић: Сада бар знамо одакле ветар дува

Један од двојице српских министара у косовској влади Љубомир Марић рекао је да је несхватљиво да у Београду постоје такозвани аналитичари, попут Душана Јањића, и медији који се утркују у томе ко ће брже и боље да оправда најогољенији чин насиља према званичнику Србије.

Љубомир Марић је изразио бојазан да ће исти ти, ако сутра неко реши да нападне српски народ на КиМ, опет стати на страну насилника.

Сада барем знамо одакле ветар дува, али знамо и да сви честити и нормални грађани Србије разумеју ко је на Косову и Метохији жртва, а ко насилник и непријатељ мира и нормализације, додао је Марић.

"Чуди ме да неки намерно затварају очи пред чињеницом да је готово пола вода специјалаца дошло да практично отме Марка Ђурића и да чак извештавају да га је зауставила саобраћајна полиција. Само прибраношћу људи из Канцеларије за КиМ избегнут је инцидент који је могао да има веома опасне последице", упозорио је Марић.

Ово је једна од оних ситуација у којима на видело излазе намере оних који су против мира као и медијске машинерије која их подржава, истакао је Марић.

"Најстрашније је то што се све догодило у центру српског места, на дан општине и велики хришћански празник и то само неколико сати након што је Марко Ђурић на РТК - албанским гледаоцима упутио најексплицитније поруке мира и толеранције", додао је Марић.

Срби у институцијама у Приштини, који су ових дана под страшним политичким притиском албанског полтичког естаблишмента неће посустати пред политиком силе и наставиће да се уз подршку Канцеларије за КиМ и Марка Ђурића боре за стабилно и мултиетничко друштво, јер све друго би нас одвело у нове сукобе, којима би се радовали многи у Приштини, али, како се испоставило, и многи у Београду, рекао је Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи