Скот: Могуће појачати економске везе Србије и САД

Чувени "југо", који је освојио америчко тржиште осамдесетих година, био је најзначајнији овдашњи извозни производ на највећем светском тржишту. Иако данас не можемо да се похвалимо великом робном разменом са Америком, неки наши производи и данас налазе место на том захтевном тржишту. У интервјуу за РТС амерички амбасадор у Србији изјавио је да економска сарадња две државе може да буде много боља.

"Ви сте нама важни, ви сте нама најважнија земља у овом региону који је увек био центар нестабилности за Европу и сада када је Србија постала сидро стабилности за регион то је нама важно", поручио је амбасадор САД Кајл Рандолф Скот у разговору са Миром Адањом Полак.

Наводи да је за америчке произвођаче који производе на велико реч о малом тржишту али да Србија као центар једног региона може да буде извозни центар.

"Ви у ствари извозите већ, и американци су присутни ту. Ја бих хтео да буде боље али 16 хиљада Срба ради за америчке фирме. Тако да није то као да немамо економске везе уопште али можемо да појачамо", поручио је амбасадор Скот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи