Михајловићева позива Савет министара БиХ да не блокира "Братољуба"

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић позвала је Савет министара БиХ да не блокира пројекат градње моста на Дрини између Љубовије и Братунца, са заједничким граничним прелазом Србије и Републике Српске и приступним саобраћајницама.

Михајловићева је током посете градилишта моста у Љубовији рекла новинарима да ће обале Дрине бити спојене у новембру уколико не буде висок водостај, али да је питање да ли ће грађани Љубовије и Братунца моћи да га користе пошто Савет министара БиХ не жели да одобри два споразума неопходна за расписивање тендера за градњу граничног прелаза и приступних саобраћајница.

"Успели смо да завршимо папиролошки одређене споразуме са Већем министара БиХ и кад се споје у новембру две обале, грађани та два места ће моћи ту да пролазе уз своје легитимације. Нажалост, ми нисмо успели у томе од априла, откад шаљемо нацрте два споразума Већу министара БиХ. Са ресорним министром у Већу разговарам, али ту не постоји комуникација, министар не жели да се јави", нагласила је Михајловићева.

Како каже министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић, Србија је са своје стране све завршила.

"Мој позив и молба је, пошто смо ми овде да се бавимо политиком да би људима било боље и да би коришћењем тог моста могли да скрате путовање за 80 километара, да ћу, ако треба, отићи у Сарајево, шта год и да то решимо", поручила је Михајловићева.

Она је додала да је тај мост капиталан пројекат, чију изградњу Србија финансира из буџета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи