Вучић за РТС: Очекујем више инвестиција из Француске

Србија је данас примећена у Француској на бизнис форуму и сада је у другачијој ситуацији јер може себи да приушти улагање у велике пројекте, рекао је премијер Александар Вучић за РТС. Истакао је да очекује више инвестиција из Француске и навео да је захвалан домаћинима, који су говорили позитивно о Србији и који желе још интензивније односе. Наше је да то искористимо и сачувамо стабилност у земљи и региону, поручио је премијер.

Александар Вучић, који борави у посети Паризу, рекао је за Дневник РТС-а да је имао искрен, пријатељски и отворен разговор са француским колегом Мануелом Валсом, што није често за представнике малих земаља као што је Србија.

Истакао је да је Србија данас у другачијој ситуацији него када је Мануел Валс био у Београду пре две године, јер може да приушти улагање у пројекте, а раније није имала новца.

"Србија је данас могла да разговара са компанијама и примећена је на бизнис форуму, важан посао су обавили сви наши министри", рекао је премијер Вучић.

Како је истакао, очекује да ће француске компаније много више улагати у Србији. Сада запошљавају 11.000 људи, а Вучић се нада да ће у будућности тај број бити много већи.

Премијер верује да ће трговинска размена између две земље достићи милијарду евра.

"Имамо подршку Француске на нашем европском путу", рекао је Вучић и додао да је први пут отворено од Валса чуо да Француска и Немачка заједно траже начине да дефинишу односе унутар ЕУ, јер је приметна ситуација да сви траже нова решења и дефиниције унутар ЕУ, а проширење није популарно.

Због тога је, каже Вучић, веома важно да Србија има подршку Француске.

"Радимо реформе због нас, а не због ЕУ", истакао је Вучић и нагласио да су компаније заинтересоване за улагања јер виде да Србија нема проблем са јавним дугом и да је дефицит под контролом, као и да имамо велики раст.

Истиче да је било разговора о великим пројектима као што су метро, енергија, аеродром...

"Много тога је пред нама, али ми смо тражили улазак предузећа средње величине", рекао је Вучић.

Поручио је да се много могућности отвара пред Србијом.

"Наше је да искористимо и сачувамо стабилност у земљи и региону. Захвалан сам домаћинима. Изненадило ме је то што су људи говорили само позитивно и желе да остваре још интензивније односе", рекао је премијер Србије.

Најавио је да ће француски премијер Валс и председник Оланд ускоро доћи у Србију као и да ће у новембру у посету Србији доћи и бизнис делегација из Француске. Нагласио је да су француским инвеститорима широм отворена врата и додао да је данас имао укупно 16 разговора.

"Србија је поштована у Паризу и на свим другим местима", рекао је Вучић и објаснио да су сви данашњи разговори у француској престоници нови извори раста за Србију.

"Више није тема ко ће нам поклонити нешто. Хвала за 755.000 евра од Банке за развој Савета Европе, који ће нам помоћи у мигрантској кризи, али ми сада тражимо велике изворе раста и то представља срећу за Србију", рекао је Вучић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи