Мартиновић: Јанковић показао да није заштитник грађана

Шеф посланичке групе СНС-а у парламенту Александар Мартиновић оценио је да је омбудсман Саша Јанковић својим понашањем и Извештајем о раду те институције за 2015. годину показао да није заштитник грађана, већ да искључиво ради на својој политичкој промоцији.

"О томе говоре његови конкретни потези и дискусије на друштвеним мрежама, али пре свега његов Извешај за 2015. годину, који је препун паушалних политичких оцена и говори о томе да је прекорачио границу својих овлашћења која су дефинисана Уставом и законом", рекао је Мартиновић Танјугу.

Мартиновић је тако реаговао на саопштење заштитника грађана, у којем је Јанковић оценио да су поједини чланови скупштинског Одбора за правосуђе на јучерашњој седници, на којој су разматрали Извештај заштитника грађана за 2015. годину, водили кампању против те институције и њега лично, уместо да разматрају документована кршења права грађана и предлоге за унапређивање рада органа власти.

Шеф напредњака у парламенту одговара да Јанковић није ни дошао на седницу одбора, чиме је, оцењује, показао колико не поштује ни посланике ни грађане Србије, упркос томе што "од грађана прима плату 358.000 динара".

Мартиновић каже и да Јанковић, по Уставу и закону о заштитнику грађана, треба да штити грађане од лоше управе, али да у његовом извештају најмање има тога, а највише политичких квалификација.

"Да је жртва политичког прогона, да се у медијима не запошљавају квалитетни новинари, има много делова где се он спушта на ниво дневно политичких коментатора, па коментарише и изјаве председника владе и министара. Тако се не понаша заштитник грађана", тврди Мартиновић и додаје:

"Тачно је да је Јанковић у радно време и то са службеног рачунара, јер ваљда ради у 11.47 шаље твитове у којима се подсмева председнику владе, који ради три пута дуже од њега и има три пута мању плату".

Мартиновић закључује да је Јанковић својим извештајем и таквим понашањем показао да није заштитник било кога, већ да искључиво ради на својој политичкој промоцији.

"Јанковић је понајмање заштитник грађана, а сваким даном све више се понаша као човек који има очигледну намеру да се кандидује за председника Србије", наводи Мартиновић.

Скупштински одбор за правосуђе јуче је, између осталог, разматрао извештај о раду омбудсмана за 2015. годину, а на седницу није дошао Јанковић, што су поједини посланици критиковали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи