Гојковић: Србија посвећена изградњи друштва са вредностима Савета Европе

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да је Србија посвећена изградњи модерног друштва у чијим темељима чврсто стоје вредности Савета Европе.

Како је саопштено из скупштине, Гојковићева је на Европској конференцији председника парламената у Стразбуру, навела да је отварање поглавља 23 и 24 још једна потврда да је Србија на добром путу да успостави уређену и модерну државу која ће радити у интересу и за потребе свих грађана.

"Нови сазив Народне скупштине ће томе дати пун допринос како би испунили високе стандарде развијених демократија са вишевековном традицијом", рекла је она и заложила се за вишеструку сарадњу националних парламената и Савета Европе у промовисању развоја демократије, владавине права и заштити људских права.

Маја Гојковић је додала и да се у овом тренутку суочавамо са појавом фанатизма и мржње, те да је афирмација демократије, људских права и владавине права потребнија него икада.

Маја Гојковић се у оквиру конференције сатала са председником Парламентарне скупштине Савета Европе Педром Аграмунтом, а договорена је и његова посета Србији.

На маргинама заседања, Гојковић је имала бројне сусрете са председницима парламената чланица Савета Европе.

На конференцији у организацији Савета Европе, учествују председници парламената 37 земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи