ДСС: Апел за усвајање Резолуције о геноциду НДХ

Демократска странка Србије апеловала је да Народна скупштина Србије усвоји Резолуцију о геноциду Независне државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог светског рата.

Резолуцију је парламенту поднела група посланика ДСС-а и она, како се наводи, представља правац политике која једино може довести до стварног и искреног помирења српског и хрватског народа, трајног мира и опроштаја без заборава.

"До помирења међу народима бивше Југославије, а у овом случају српског и хрватског народа, као предуслова трајног мира и стабилности на нашим просторима, може да дође само уколико се ниједна жртва злочина не заборави и ниједан злочинац не оправда", наводи се у саопштењу ДСС-а.

Наводи се и да је полувековно одсуство воље политичких елита да се геноцид извршен у НДХ јасно и искрено осуди, у великој мери допринео да се распад Југославије деведесетих одвија уз бројне злочине почињене од појединаца свих сукобљених народа.

"Зато сматрамо да се Резолуцијом Народне скупштине Републике Србије о геноциду Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог светског рата коју су поднели посланици посланичке групе Демократске странке Србије поставља правац политике која једино може довести до стварног и искреног помирења српског и хрватског народа, трајног мира и опроштаја без заборава", наводи се у саопштењу у којем се истиче да је то наш дуг према жртвама, према историји и истини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи