Покрет социјалиста неће дозволити рехабилитацију Милана Недића

Упозоравамо све који покушавају да банализују прошлост и да нас натерају да заборавимо скупо плаћене историјске лекције, да нећемо дозволити да од издајника и злочинаца направе народне мајке и спаситеље, поручио је Покрет социјалиста у саопштењу.

Покрет социјалиста саопштио је да никада неће дозволити рехабилитацију Милана Недића, председника окупационе владе у Србији и директног сарадника нацистичке Немачке.

У саопштењу те странке се наводи да то на "мала врата" покушавају Двери и њихови самозвани стручњаци.

"Упозоравамо све који покушавају да банализују прошлост и да нас натерају да заборавимо скупо плаћене историјске лекције, да нећемо дозволити да од издајника и злочинаца направе народне мајке и спаситеље, јер њихове руке су сувише крваве, а образи сувише прљави, да би их тако лако, преко ноћи, опрали", поручили су из ПС-а.

Наводе и да ником нормалном на свету није пало на памет да рехабилитује Петена, Хортија, Антонескуа или Квислинга, једино у Србији, указали су, поједине партије попут Двери покушавају да оживе давно побеђено зло.

"Не одређује Александар Вулин Недићу место у историји. Недић га је одредио сам себи. Одредио га је оног дана када је пристао да његова квислиншка влада врши надзор над Јеврејима у Србији, када их је његова полиција присиљавала да носе жуте траке, када им је његова влада забранила да улазе у јавне установе, да користе трамваје, када је заједно са немачким властима организовала принудни рад за Јевеје", стоји у саопштењу.

Одредио је, кажу, Милан Недић своје место у историји када је његова квислиншка влада почетком децембра 1941. наредила Специјалној полицији да попише све јеврејске жене и децу, које су потом интернирали на Сајмиште где их је чекала сигурна смрт.

"Због свега овог, онај ко је свесно Јеврејима, Србима и Ромима пунио логор Сајмиште и све те несрећнике слао фашистичким и усташким џелатима, не може бити изузет од злочина на Сајмишту, као што не може бити изузет од било ког другог злочина који је починио. Колико год то Двери желеле", наводи се у саопштењу ПС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи