Ларшер: Француска зна колико је Србија важна

Председник француског Сената Жерар Ларшер рекао је премијеру Србије Александру Вучићу да Француска зна колико је важна улога Србије у региону Западног Балкана и да се због тога веома залаже за што скорије прикључење Србије ЕУ.

Премијер Вучић састанком с Ларшером отпочео је политичке разговоре у оквиру тродневне посете Француској, у коју је допутовао у среду после подне.

Вучић и Ларшер су разговарали о унапређењу билатералних односа, као и сарадњи Сената и Народне скупштине Републике Србије, ситуацији у региону Западног Балкана и мигрантској кризи.

Премијер Вучић захвалио је на подршци Француске европском путу Србије и нагласио да се нада да ће, након успешних економских реформи, Србија постати још привлачнија за улагање француских компанија.

"Надамо се успостављању много ближих односа, како политичких, тако и економских", истакао је Вучић и додао да је неопходно радити на јачању трговинске размене двеју земаља.

Председник француског Сената Ларшер рекао је да су односи Србије и Француске засновани на стогодишњем пријатељству и савезништву, као и да су наше две земље биле једна уз другу и у најтежим тренуцима.

Нагласио је да Француска зна колико је важна улога Србије у региону Западног Балкана и да се због тога веома залаже за што скорије прикључење Србије ЕУ.

Радном доручку су присуствовали Ален Ришар, специјални представник француског председника Франсоа Оланда за западни Балкан, као и српски министри полиције Небојша Стефановић, за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и привреде Горан Кнежевић.

Премијер Вучић наставиће посету Француској учешћем на пословној конференцији о Србији у пословној асоцијацији Бизнис Франс на којој учествује око 80 француских команија, које су заинтересоване за пословање у Србији, као и сусретом са француским премијером Мануелом Валсом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи