Двери: Србији потребна "породична" влада

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да је ЛГБТ заједница заштићена Уставом и законом, да не види сврху "парадирања" сексуалном опредељењем, те да би влада требало да подржава рађање и бори се против беле куге.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да припадници ЛГБТ имају сва права загарантована Уставом и законом, али да се Двери противе промоцији сексуалне орјентације у државним институцијама, министарствима, центрима за социјални рад, уџбеницима...

Оценио је да је Србији потребна влада која даје подршку рађању и младим паровима, која се бори против "беле куге" и жели "природну породицу", а не, како је рекао, "геј френдли" влада Александра Вучића.

"Влади нису битне десетине хиљада породица које имају кредите у швајцарским францима, ни жене пољопривреднице које не могу да остваре никакво право кад оду на трудичко и породиљско, већ да ЛГБТ заједница оствари још права, а и сада имају сва права по Уставу и закону и нема више разлога да се прича о тој теми", рекао је Обрадовић, који је додао да је сексуална орјентација свачије право.

Обрадовић је најавио и конференцију Светског конгреса породица која ће бити одржана у суботу, 17. септембра и позвао грађане да тог дана у 14:30 са децом дођу испред зграде скупштине у Улици краља Милана у Београду, како би заједно предали закључке конгреса представницима владе.

Парада поноса заказана је за недељу, 18. септембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи