Моро: Србија шаље позитивну поруку свету

Министар финансија Србије Душан Вујовић разговаро је са амбасадорком француске Кристин Моро о економској сарадњи, привлачењу француских инвеститора, реализацији инфраструктурних пројеката и стабилности и напретку Западног Балкана.

Кристин Моро је поручила да Србија шаље позитивну поруку свету и нагласила да је оптимиста у односу на правац којим земља иде, те да је сигурна да ће постављени циљеви бити и остварени.

Навела је да постоји велики број француских инвеститора који развијају своје бизнисе у Србији и да рачуна да ће они, својим успехом у пословању, отворити врата и другим француским инвеститорима да додју на ово тржиште, наводи се у саопштењу Министарства финансија Србије.

Похваљен је напредак Србије у спровођењу трогодишњег стенд-бај аранжмана из предострожности који је Влада Србије почетком 2015. закључила са Међународним Монетарним фондом, саопштено је после састанка.

Моро је оценила да је Србија остварила добре резултате у макро-монетарној стабилизацији и фискалној консолидацији, али и да је направљн преокрет тренда раста БДП-а, са негативног на позитиван.

Указала је да је за српску економију од великог значаја учешће на пословном форуму у Паризу на којем ће бити представљени привредни потенцијали Србије.

На том скупу, како је додала, српски привредници ће се састати са представницима великих француских компанија које имају пројекте у Србији, што ће сигурно утицати на повећање француских инвестиција у Србији као и на могућност реализације неких од инфраструктурних пројеката.

Вујовић је оценио да Србија треба да настави путем динамичног привредног раста и стабилне макроекономске ситуације и указао на значај подршке, кроз структурне и друге зајмове, који јој пружају међународне финансијске институције.

Истакао је да је Србија изашла из рецесије која се продубила за време поплава и да очекује наставак добрих фискалних резултата, а да су сада најважнији задаци рационализација запослених у јавном сектору, реструктуирање великих државних предузећа као што су ЕПС, Србијагас и Железнице и завршетак процеса приватизације највећих предузећа у власништву државе медју којима су и РТБ Бор, Ресавица, Петрохемија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи