Дачић са амбасадорима Индије, Холандије и Марока

Министар спољних послова Ивица Дачић примио је амбасадорку Републике Индије Нариндер Чаухан, амбасадора Холандије Хендрикa Ван ден Долa, као и амбасадора Мароко Абдулаха Зегура.

Ивица Дачић и Нариндер Чаухан су разговарали о даљем унапређењу свих видова сарадње, посебно економске.

У разговору је оцењено да билатерални односи Индије и Србије бележе позитиван развој, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Изнето је очекивање да ће се ускоро реализовати узајамне посете на високом нивоу и да ће, као резултат повољне пословне климе у Србији, доћи до осетнијег пораста трговинске размене и већег прилива индијских инвестиција у српску привреду.

Дачић је посебно истакао да Србија високо цени принципијелну позицију Индије у вези са питањем КиМ, као и њену подршку суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Амбасадор Краљевине Холандије је током одвојеног састанка са Дачићем изнео задовољство што опредељеност Србије за чланство у Европској унији остаје приоритет нове владе.

Хендрик Ван ден Дол је министру Дачићу честитао на поновном именовању и изнео наду да ће се одлична међусобна сарадња наставити у наредном периоду.

Саговорници су билатералне односе оценили као веома добре, а истакнуто је да постоји додатни простор за унапређење сарадње, посебно у области пољопривреде и енергетике.

Дачић је изнео наду да ће у наредном периоду бити реализоване посете високих званичника две земље и захвалио је на подршци Холандије приликом отварања поглавља 23 и 24 у преговорима са ЕУ.

На састанку Дачића и Абдулаха Зегуре, који је дошао у опроштајну посету, апострофиран је значај одржавања наредног заседања Мешовитог комитета и даљи развој парламентарне сарадње.

Дачић је захвалио на амбасадоровом ангажовању у претходне четири године и доприносу унапређењу односа две земље и истакао захвалност на принципијелном ставу Марока у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

Министар је, такође, изразио очекивање да ће се наставити подршка мароканске стране територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и напорима за решавање питања Косова и Метохије, мирним путем кроз дијалог.

У разговору су констатовани традиционално добри билатерални односи две земље и изражен обостран интерес за њихово даље унапређење, нарочито на економском плану.

Заједнички је апострофиран значај интензивирања политичког дијалога на високом нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи