Јовановић: Србија мора да утиче да се одложи референдум у РС

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић сматра да Србија мора да утиче да се референдум о Дану Републике Српске, заказан за 25. септембар, одложи и тако, како каже, "заустави сарајевски и бањалучки национализам који стоје иза њега".

"Потписници смо Дејтонског мировног споразума, а Милорад Додик, председник Републике Српске, организовањем референдума, који крши поредак Босне и Херцеговине, доводи у питање мир између Срба и Бошњака", оценио је Јовановић у писаној изјави достављеној медијима, саопштио је ЛДП.

Јовановић је указо да Србија више никад не сме бити "талац лидера прекодринских Срба и њихових идеолога из Београда", додајући да премијер Александар Вучић и председник Томислав Николић то морају да зауставе.

"Потребан је нови договор који би, пре него што постане прекасно, вратио односе у оквире Дејтонског договора. Први корак је одлагање референдума, а затим разговори", сматра Јовановић.

Према његовим речима, најављени референдум највише штети управо Београду, и потребно је да се чује да је Србија против тога.

"Тим чином крши се Устав дејтонске БиХ, и то управо чини Милорад Додик који се у свакој ситуацији позива на тај исти Дејтонски споразум када му то иде у корист", тврди Јовановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи