Јовановић: Неспремност Србије на искрену европску политику

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић оцењује да ће, након посете америчког потпредседника Џозефа Бајдена, у наредних неколико месеци вероватно бити одређених помака у преговорима са Приштином, а можда чак и у односима са Хрватском и БиХ.

"Оно што остаје суштински проблем је што ће сви ти резултати доћи као последица притиска споља и што се неће суштински одразити на стање у Србији или било којој другој земљи региона", рекао је Јовановић у интервјуу за сарајевско Ослобођење.

Оцењује да је однос Србије према БиХ последица неспремности да се земља до краја и искрено определи за европску политику и дефинитиван раскид са политиком деведесетих, те да у политичком вакууму који, како каже, у Србији зову "војна неутралност", наша земља води истовремено проевропску и антиевропску политику.

Јовановић такође сматра да су пред Србијом четири године "тапкања" у месту, спорих процеса помирења, те лутања на унутрашњем и спољнополитичком плану.

У атмосфери у којој пола владе рехабилитује Милошевића, док друга половина наводно вуче Србију ка ЕУ, може се очекивати, сматра Јовановић, да се земља даље удаљи од европских вредности, те да се препусти спором паду у национализам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи