Николић: Морамо да ценимо све жртве

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да није у реду доношење резолуције којом би се само један народ истакао као жртва, а само један злочинац осудио, него да сви морамо да покажемо да одбацујемо злочинце из својих редова и ценимо све жртве.

"Ја сам спреман за општи став. А појединачно, па видите да ни ја не предлажем ништа што би истакло да су само Срби били жртве", рекао је Томислав Николић.

Упитан како гледа на предлог резолуције о Сребреници, Николић је рекао да је свој став исказао када је замолио да се стави вето у Савету безбедности УН на резолуцију која, како је прецизирао, није била ни утемељна ни истинита, већ једносмерна, са жељом да да се осуди само српски народ.

"Велики део човечанства је то схватио и зауставио то", рекао је Николић.

Николић је рекао да је предлагао бошњачком члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да заједно оду и на српска и на бошњачка стратишта што Изетбеговић још није прихватио.

"Петровдан је. Могли смо заједно да одемо на стратишта српског народа и Бошњака, да се покаже да саучествујемо у болу и према и једнима и према другима. Не можете да учествујете само у болу свог народа. Онда сте једностран човек", закључио је Николић.

"Вучић пошšтује уставне рокове" 

Председник Србије изјавио јес да има разумевања што Влада још није формирана јер, како је рекао, мандатар Александар Вучић поштује све уставне рокове. 

"Све ће бити како треба. И све ће бити добро као и до сада", рекао је Николић новинарима након откривања споменика Николи Тесли у Београду.

Упитан да ли има разумевања за то што влада још није формирана, Николић је рекао да за то свако мора да има разумевања јер се поштују уставни рокови.

"Када смо усвајали Устав, а усвајали су га грађани, рекли су - дајемо времена три месеца да се састави једна добра влада. И Александар Вучић се понаша потпуно у складу са Уставом", закључио је Николић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару