Обрадовићева председница Одбора за одбрану и унутрашње послове

Посланица Српске напредне странке Марија Обрадовић изабрана је за председницу скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове Србије, а за њеног заменика изабран је посланик Социјалдемократске странке Марко Ђуришић.

Марију Обрадовић, за коју је гласало 11 од 13 присутних чланова, за председницу је предложила Јасмина Обрадовић (СНС), рекавши да је "маестрално" водила тај одбор и у претходном сазиву и да је добро да на челу Одбора који се бави одбраном буде жена.

Марија Обрадовић је рекла да сматра да Ђуришић може да одговори свим задацима заменика председника Одбора и да је то показао учешћем у раду тог одбора.

Представник Српске радикалне стране (СРС) Божидар Делић рекао је, током расправе, да за место председника Одбора за одбрану има прикладнијих кандидата и у самој СНС од Марије Обрадовић, какав је, како је навео, Зоран Драгишић.

"СРС сматра овај одбор изузетно важним и своје најбоље кандидате је послала у одбор, не да се кандидују за председника или заменика, већ да озбиљно раде. Ово како је почело са Скупштином и одборима је неозбиљно", рекао је Делић.

Посланик Демократске странке Балша Божовић казао је да ДС не може да гласа за Марију Обрадовић, јер је и у претходном сазиву била председница Одбора, а "није се понела на најбољи начин" у време пада војног хеликоптера и била је против формирања анкетног одбора о одговорности за тај случај.

"Био је низ питања која су се постављала у јавности, на која министар одбране није хтео да одговори, а која овај одбор није смео да пита министра", рекао је Божовић и додао је најважнија афера у овој години рушење објеката у Савамали у изборној ноћи, о којој тај одбор треба да расправља.

Посланик СНС-а Владимир Ђукановић рекао је да се манипулише причом о паду војног хеликоптера и назвао ју је "некрофилском политиком".

"Шта би било да није послат хеликоптер и да је беба умрла? Тад бисте рекли да је министар Гашић монструм који није хтео да спасе дете", рекао је Ђукановић.

Док су представници опозиције говорили, посланик СНС-а Александар Мартић, који није члан Одбора али је присуствовао седници, добацивао је, због чега су му представници радикала поручили да "иде кући да га родитељи васпитају" и напустили седницу.

Мартиновић је навео да опозиција обмањује јавност да није било консултација о подели председничких места у одборима и да је посланици СРС-а Вјерици Радети понудио да њихов посланик буде заменик председника Одбора за одбрану и унутрашње послове, али да је она то одбила тражећи председничко место у том одбору или Одбору за контролу служби безбедности.

Ђуришић је током дискусије рекао да он као шеф посланичке групе никада није био консултован за место председника Одбора, и да договора председника посланичких група није било.

Одбор за одбрану и унутрашње послове чини девет посланика листе "Александар Вучић – Србија побеђује", међу којима је Мирослав Лазански, два члана има СРС и Социјалистичка партија Србије, а међу њима је Ивица Тончев.

По једног представника има ДС, покрет "Доста је било", покрет Двери и СДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару