Посланици Европског парламента поздравили отварање поглавља са Србијом

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић разговарала је са посланицима Европског парламента, који су поздравили најављено отварање преговарачких поглавља 23 и 24 са Србијом и истакли да је важно наставити европске интеграције, као и спровођење реформи.

Маја Гојковић је у разговору са члановима групе "Пријатељи Србије" у ЕП истакла да је одлука о отварању поглавља 23 и 24 добра вест за Србију, саопштено је из кабинета председнице Скупштине Србије.

"То је важна порука за грађане Србије који су на протеклим изборима потврдили већинско опредељење за европски пут наше земље", поручила је Гојковић и нагласила да ће Србија наставити да спроводи реформе како би достигла европске стандарде за своје грађане, а да ЕУ и државе чланице одлучују када ће Србија и постати члан.

Председница републичког парламента је нагласила и да формирање те групе пријатеља у ЕП показује да Србија има искрене пријатеље који желе да помогну процес европских интеграција Србије.

Гојковић је подсетила да су у претходном скупштинском сазиву учињени значајни напори да се Скупштина Србије што више укључи у процес европских интеграција и навела да је републички парламент у претходном сазиву донео укупно 384 закона и 243 других аката, међу којима многе реформске законе и законе којима усклађујемо домаће законодавство са европским.

"Пред новим сазивом Народне скупштине је велики и важан посао наставка започетих реформи, усклађивања нашег законодавства са правом ЕУ, као и разматрања преговарачких позиција Србије за преговоре о чланству у ЕУ, за који смо се добро припремили", рекла је Гојковић.

Председник групе "Пријатељи Србије" у ЕП Емилиан Павел изразио је задовољство због велике подршке европским интеграцијама Србије у Народној скупштини и очекивање да ће парламент наставити са доношењем реформских закона.

Посланици су упознали Гојковић са активностима групе "Пријатељи Србије" од формирања 2015. године, које су имале за циљ промовисање Србије, а указали су и на значај конкретних пројеката прекограничне сарадње како би се додатно подстакла сарадња у региону.

У делегацији групе "Пријатељи Србије" су и Франц Богович, Едвард Кукан, Тања Фајон, Андор Дели и Паул Танг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару