ЛДП: Одлуку о отварању поглавља морају да прате унутрашње реформе

Либерално демократска партија саопштила је да је одлука свих земаља чланица Европске уније о отварању поглавља 23 и 24 у преговорима са Србијом одлична вест за земљу и све њене грађане.

ЛДП сматра да је то одлична вест и за читаву Европу у тренуцима све веће неизвесности, подела и тешких потреса проузрокованих изласком Велике Британије.

Зато је, наводе из ЛДП-а, данас од суштинске важности за наш европски пут да ову одлуку прати и одлука о формирању нове владе са јасним европским мандатом, коју ће чинити људи способни да Србију воде на европском путу, поштујући притом утврђене задатке и рокове, како би целокупан посао био успешно обављен и како не бисмо поново губили драгоцено време као што је то био случај у прошлости.

На тај начин, поручују, Србија ће послати поруку Европи да је европски пут наш приоритет, чиме бисмо показали не само зрелост, већ и чврсту спремност да у будућности будемо део решења, а не извор нестабилности на европском тлу.

"Само несумњивом опредељеношћу Србије за Европу могуће је ухватити се у коштац са унутрашњим и регионалним изазовима на пољима економије, владавине права, слободе медија, суочавања са прошлошћу и другим питањима од чијег решавања зависи да ли ћемо бити довољно успешни у стварању земље на коју ће свако ко у њој живи бити поносан", наводи се у саопштењу из ове партије.

Њихов избор је, поручују, да европска путања земље буде кључна тачка окупљања свих прогресивних снага у друштву, мора бити праћена и рационалном одлуком да Србија треба да се укључује у војнобезбедносне савезе који су гарант њене сигурности и заштите, да регионалну сарадњу схватимо као приоритет у својој спољној политици и да неуралгичне тачке као што су БиХ и Косово решавамо путем дијалога са људима који тамо живе, с обзиром на то да Србија има посебну одговорност према њима.

"Једино таква влада може гарантовати да је пут Србије у процес интеграција у Европску унију неповратан и да реформе на том путу нису само отварање и затварање поглавља праћене похвалама европских званичника", наводи се у саопштењу ЛДП-а. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару