Урош Јанковић: ДС-у и ДЈБ-у на Врачару место у опозицији

Председник Градског одбора ДСС-а Београд Урош Јанковић рекао је поводом заједничког саопштења општинских одбора ДС и ДЈБ са Врачара, да је зачуђен да ове две странке саопштењем "одговарају на предлог за који кажу да је наводни и да за њега не знају, а стигли су да га данас брже - боље одбију", као и да су "ДС и ДЈБ заслужили да на Врачару буду опозиција".

"Зачуђен сам да ДС и Доста је било овим срамним саопштењем одговарају на предлог ДСС за који кажу да је наводни и да не постоји а који су данас брже - боље стигли да одбију!? Наш предлог, који они третирају као "наводни" и "медијску спекулацију", изнет је на званичној конференцији за новинаре. После оваквог саопштења могу само да кажем да ове две странке, или оно што је од њих остало, заслужују да буду опозиција на Врачару", рекао је Јанковић.

Како је истакао, ДСС је једна од најважнијих српских политичких странка која постоји пуне 24 године и која је дала значајан допринос развоју демократије у Србији.

"Увек су нам били важнији грађани као и државни и национални интереси од фотеља и функција. Зато је ово срамно саопшење вређање наше странке и пре свега људи који су гласали за нас. То је изругивање нашем предлогу који је ишао ка томе да се на Врачару направи компромис што више одборника како би се избегли поновљени избори", додао је Јанковић. 

"Што се ДСС тиче, после оваквих увреда, никакви разговори на Врачару више неће бити вођени са ДС и Доста је било. Њима је у овој општини место у опозицији", истакао је Јанковић.

Коалиција "Врачар слободно" и покрет Доста је било навели су раније вечерас у заједничком саопштењу да од ДСС нису добили званичан предлог коалицији када је реч о формирању већине на Врачару.

Сопштили су и да ће, док такав предлог не добију, то третирати као "медијску спекулацију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару