ЕУ за Еулекс без временски ограниченог мандата

Косовске власти и Европска унија готово да су ускладили ставове у вези са продужењем мандата Еулекса. Остала су два питања о којима се расправља, ​​временски оквир новог мандата мисије и пребацивање судских предмета на локално правосуђе, преноси "Коха Диторе".

Постизање договора подигнуто је на највиши политички ниво. Месецима, Приштина и Брисел преговарају о мандату Еулекса.

Прошле недеље о мандату Еулекса у Приштини су разговарали представници ЕУ на Косову, предвођени шефом цивилних операција уније Кенетом Дином и водећи представници косовске власти.

Мандат Еулекса истиче 14. јуна, а како преноси "Коха диторе", званичници ЕУ желе да Еулекс у будућем манадату нема веременско ограничење.

Косовске власти инсистирају да се локално правосуђе бави свим судским процесима.
Косовски министар правде Хајредин Кући, потврдио је неслагање о два питања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи