Божовић: Сви имају право да изразе своју сексуалност

Председник Градског одбора Демократске странке Балша Божовић осудио је изјаву председника покрета Двери Бошка Обрадовића да "сексуална оријентација није људско право".

"Свако има право да слободно изражава своју сексуалност и да не трпи никакву дискриминацију због свог сексуалног опредељења. То је основно људско право и зато осуђујем сваку релативизацију овог питања од стране Обрадовића", истиче се у саопштењу Божовића.

Према његовим речима, покушаји пласирања тезе да има много важнијих ствари и да тражење поштовања тог права вређа јавни морал су замена теза и бежање из цивилизације у камено доба.

"Грађани заслужују боље. Двери морају да прихвате чињеницу да је период у ком неко може било коме да брани право на окупљање давно иза нас. Свако чија су права угрожена имаће пуну подршку Демократске странке, баш као што је и покрет Двери имао такву подршку када су права њихових бирача на последњим изборима била угрожена", истиче се у саопштењу.

Председник покрета Двери је, у изјави за Н1, рекао да геј парада "вређа јавни морал Србије". "Сексуална оријентација није људско право и недостојно је сводити човекову личност на његову сексуалност. Ми смо спремни да причамо о свему, али нисмо спремни да мењамо своје политичке ставове под утицајем моћних лобија", рекао је Обрадовић.

Божовић је у саопштењу напоменуо да је област људских права област у којој тешко можемо рећи да смо достигли циљ, да смо урадили највише што се могло, јер увек има места за побољшање, за напредак и за даљу борбу.

"Зато је позив на некакав начелни разговор, без жеље да се прихвате, саслушају и уваже туђи аргументи и да се јавно заузме за права оних чија су права угрожена неодговоран према нашој обавези да од Србије направимо просперитетно друштво", истиче се у саопштењу председника Градског одбора ДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи