Српска листа одговара Санди Рашковић Ивић

На последњим изборима српски народ на Косову и Метохији јасно је показао шта мисли о политичком кредибилитету и одговорности председнице ДСС Санде Рашковић-Ивић и њеној политици "бесплодног инаћења и самоизолације", саопштила је Српска листа.

Коментаришући изјаву председнице ДСС да ЕУ третира Косово и Метохију као државу, Српска листа наводи да Рашковић Ивић добро зна, али злонамерно прећуткује, да је статусна неутралност једини оквир у којем влада може да сарађује са ЕУ кад је реч о КиМ.

"ЕУ је, док год постоје државе чланице које не признају једнострано проглашену независност Косова, обавезна на статусну неутралност по том питању. То госпођа Рашковић Ивић веома добро зна, али злонамерно прећуткује", наводи Српска.

Додаје да ће Влада Србије наставити да користи сва расположива средства како би се изборила за бољи положај српског народа на Косову и Метохији, што, подвлаче, без сарадње са ЕУ није могуће.

Српска наводи да је ДСС свој патриотизам по питању КиМ показао безусловним ослобођањем стотина терориста и злочинаца ОВК, који чак нису искоришћени ни за размену за отете и заробљене српске цивиле и војнике, који се и данас воде као нестали.

Рашковић Ивић је данас, поводом посете европског комесара за проширење Јоханеса Хана Приштини, поновила да њена странка годинама тврди да српске власти "саучествују" у процесу територијалне дезинтеграције Србије коју, како је навела, осмишљавају и спроводе САД и ЕУ и затражила референдум о даљем наставку евроинтеграција.

Оценила је и да ЕУ такозвану "државу Косово" "третира у потпуности као независну државу, његову интеграцију у Европску унију потпуно одвојено од Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи