Продаја Железаре пробој у сарадњи Србије и Кине

Премијер Кине Ли Кећанг честитао је победу на изборима премијеру Александру Вучићу и оценио да успешна продаја Железаре "Хестилу" представља нов пробој у сарадњи на важним пројектима две земље. Посета кинеског председника потврђује наше добре билатералне односе, који ће у будућности бити још бољи, истакао је Вучић.

Премијер Кине Ли Кећанг истако је у писму да цени Вучићев ангажман у циљу унапређења сарадње две државе, укључујући и продају Железаре Смедерево. Вучићу је писмо премијера Кине уручио помоћник министра спољних послова НР Кине Лиу Хаисинг.

"Захваљујем вам на писму које сте ми послали поводом продаје Железаре Смедерево Хестилу. То у потпуности показује колико сте активни и одлучни у подстицању практичне сарадње између Кине и Србије, што ја високо ценим. Успешна продаја Железаре Смедерево Хестилу представла нов пробој у сарадњи на важним пројектима између наше две земље", наводи се у писму премијера Кине.

Ли је такође честитао Вучићу победу на недавно одржаним изборима, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима..

"Желим да са вама одржавам добре радне односе и лично пријатељство, као и да заједно подстичемо непрекидан развој узајамно корисне сарадње између Кине и Србије, у корист два народа", истиче Ли у писму.

Посета кинеског председника од изузетне важности 

Председник Владе је са помоћником министра спољних послова Кине Лиуом Хаисингом разговарао о посети председника НР Кине Си Ђипинга Србији. 

"Посета потврђује наше добре билатералне односе, који ће у будућности бити још бољи", истакао је Вучић на састанку са кинеским званичником.

Током сусрета разговарало се и о билатералним односима, сарадњи у области инфраструктуре, енергетике и телекомуникација.

Вучић је истакао да је задовољан пословима које кинеске компаније обављају на територији Србије када су у питању инфраструткурни пројекти.

Он је захвалио на политичкој подршци кинеске стране за очување територијалног интегритета и суверенитата Републике Србије и додао да Србија, као искрен пријатељ, подржава политику једне Кине.

Хаисинг је пренео је премијеру Вучићу поздраве и честитке председника Си Ђипинга и премијера Ли Кећанга поводом изборне победе, истакавши да је српски премијер велики пријатељ кинеског народа и да је много учинио за унапређење кинеско-српског стратешког партнерства.

Он је нагласио да је долазак кинеског председника у Србију од изузетне важности, јер је то прва посета након 32 године.

"Председник Си Ђипинг свој боравак у Европи започеће посетом Републици Србији, како би показао значај који Србија има за Кину", изјавио је Хаисинг.

Вучић је изразио жељу да са председником Кине посети Железару као најзначајнији пример успешне сарадње двеју земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи