Ивановић: Мало вероватно да ће морал одлучивати о мандатима

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић навео је да би било "морално" да они који одлазе из те странке из "идеолошких" или других разлога, врате мандат и оценио да је мало вероватно да ће "морал одлучивати".

Председник Општинског одбора Српске напредне странке Горан Ракић саопштио је јуче да је седам одборника СДП-а у локалним Скупштинама општина на северу Косова прешло у СНС, али о томе нису обавештени челни људи СДП-а.

Ивановић се тим поводом данас писмом обратио јавности у коме је навео да је Грађанска иницијатива формирана с намером да настави тамо где је Социјалдемократска партија стала онемогућена административним мерама.

"Намера је била да направимо аутентичну, аутохтону странку, која ће у почетку решавати локална питања", наводи се у писму које је Ивановић доставио јавности посредством бранилаца.

Навео је да је ГИ СДП окупљала људе чији су циљеви лепша и уређенија Северна Митровица, напредак и економски развој свих српских општина.

Додао је да је "избор кадрова за спровођење ових планова био пажљив, али да је било и озбиљних промашаја".

"Нашли су се на нашим листама и људи који нису могли одолети, и краткорочним размишљањем показали да су им лични интереси важнији од свих ширих, колективних, који по правилу траже снагу, визију, моралну чврстину", наведено је у писму.

Ивановић је додао да није обавештен о намерама, али да је слутио, на основу потеза и деловања појединаца који су покушали да уруше СДП.

"Морално би било, да они који одлазе из идеолошких или других разлога, врате мандат, али је мало вероватно да ће морал одлучивати", оценио је Ивановић.

Додао је да ће СДП наставити да ради и постоји, као и до сада, а да ће се о политичкој будућнисти одлучивати заједно.

"Томе сам учио и ове који су прелетели, али их очито нисам научио ништа", наведено је у писму лидера ГИ СДП Оливера Ивановића који се две и по године налази у затвору.

Ивановић је осуђен на девет година затвора, а његови браниоци уложили су жалбу на пресуду, али судско веће још није одлучивало о томе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи