Вербић: Нисам разговарао с премијером о останку у Влади

Министар просвете Србије Срђан Вербић изјавио је да није разговарао с премијером Александром Вучићем о свом останку у Влади и да разговори на ту тему тек предстоје.

На питање новинара да ли су тачне спекулације у медијима да би поново прихватио ресор просвете уколико би за ту област био одобрен већи буџет, Вербић је рекао да се састао с премијером, али да о томе још нису разговарали.

"Ја бих прво да разговарам с премијером, ако немате ништа против, па ћемо онда давати изјаве за медије. Ми смо смо се видели и разговарали. Тек нам предстоје разговори", навео је Вербић.

Са премијером је, каже, разговарао о конкурсу за науку, али је додао да о новом моделу финансирања научних пројеката не треба причати док се не формира Национални савет за науку.

Вербић је рекао да Национални савет за науку вероватно неће бити формиран пре нове владе.
На питање да ли политика има утицај на науку, Вербић је рекао да не би рекао да "у овом тренутку науку квари политика".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи