Честитке Вучићу поводом изборне победе

Званичници европских земаља честитали су премијеру Александру Вучићу победу на априлским изборима.

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров честитао је председнику Владе Србије Александру Вучићу победу на априлским ванредним парламентарним изборима и истакао спремност Русије за јачање руско-српске сарадње у свим областима.

Очекујемо да ће рад нове Владе Републике Србије доприносити даљем развоју пријатељских односа наших земаља.

Са своје стране желимо да истакнемо спремност за јачање обострано корисне руско-српске сарадње у свим областима“, поручио је Лавров, саопштено је из Владе Србије.

Премијер Вучић примио је и честитку премијера Чешке Бохуслава Соботке поводом изборне победе, уз поруку да је званични Праг спреман настави подршку Србије на путу ка ЕУ.

"Надам се да ће подршка коју сте добили на изборима омогућити вашој Влади да чврсто настави путем реформи и европских интеграција. Чешка Република је спремна да настави да пружа подршку и помоћ Републици Србији током припрема за чланство у Европској унији", наводи се у честитки.

Соботка је навео и да се радо сећа своје посете Србији септембра прошле године.

"Драго ми је што ћу са вама и у будућности радити на даљем јачању сарадње између наших земаља. Традиционално партнерство Чешке и Србије пружа нам значајне могућности за будућност", навео је премијер Соботка.

Такође, Александар Вучић је примио и честитку премијера Мађарске Виктора Орбана, који је високо оценио односе две државе и Вучићев допринос томе.

"Сада већ није претерано изјавити да сарадња међу нашим земљама никада није била боља. За све то захвалност заслужујете и ви лично", рекао је Орбан.

Према његовим речима, интерес Мађарске је да се Србија што пре успешно интегрише у Европску унију и зато и даље може да рачуна на посвећену подршку његове владе током процеса приступања.

"Радује ме да ће поново бити оформљена стабилна влада са широком друштвеном подршком како би са успехом могла да настави економску политику, која је током протеклих година заслужила признања", наводи се у честитки премијера Орбана, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи