ПС: Срамна одлука Мерона да именује браниоца Харадинаја

Покрет социјалиста оценио је да је последња одлука председника Хашког трибунала Теодора Мерона, да бившег браниоца Рамуша Харадинаја, британског адвоката Бена Емерсона, именује за једног од петоро судија који ће одлучивати о жалби тужилаштва на ослобађајућу пресуду Војиславу Шешељу, апсолутно срамна и да представља "још један доказ хашке пристрасности".

"Судија Теодор Мерон је више пута својим одлукама обесмишљавао рад Хашког трибунала, а нарочито 2012. године председавајући жалбеним већем које је донело ослобађајућу пресуду хрватским генералима Готовини и Маркачу, тако да нас оваква срамна и пристрасна одлука није много изненадила", наводи ПС у саопштењу.

Та странка, такође, пита Мерона да ли ће у жалбено веће било ког поступка против неког хрватског, бошњачког или албанског оптуженика именовати бар једног од бранилаца Радована Караџића или Ратка Младића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи