НВО и странке траже одговорност за Савамалу

Функционер ДС-а Балша Божовић оценио је да је став премијера Александра Вучића према дешавањима у Савамали знак да су мафија и хулигани јачи од државних институција.

"Александар Вучић или стоји иза тога или се пред њима повлачи. Тешко је одлучити која је опција гора", навео је Божовић у саопштењу.

Божовић је оценио да личне увреде на његов рачун неће променити чињеницу да је премијер данас, према Божовићевим речима, потврдио да не види ништа лоше у томе што су хулигани са фантомкама на главама малтретирали грађане, а полиција одбила да реагује.

Догађајем у Савамали бави се и Покрет Доста је било, који тражи, поред осталог, "да се јавно дефинише ко је у врху полиције омогућио извршење овог кривичног дела".

У саопштењу достављеном медијима се наводи да полиција и тужилаштво, пре свега, треба да одговоре по чијем наређењу полиција није на позиве грађана изашла на терен.

"Од реаговања државних органа у овом случају зависиће одговор на питање да ли је држава у власти групе криминалаца под фантомкама", наводи се у саопштењу покрета.

Београдски центар за безбедносну политику (БЦБП) сматра да би, уколико се истрагом утврди да је врх полиције наредио да службеници не реагују на позиве грађана, министар полиције и вд директора полиције требало да буду смењени.

Инцидент са особама прикривеним „фантомкама" је открио низ системских проблема на које МУП већ годинама не успева да одговори - од управљања људским ресурсима, преко унутрашње контроле, до политизације и још увек непостојећег концепта полиције у заједници, сматрају у БЦБП-у.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи