Дачић честитао Дан победе и Дан Европе

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић честитао је свим грађанима Србије Дан победе и Дан Европе, уз поруку да смо данас, нажалост, суочени са покушајима релативизације злочина фашизма и изједначавања жртава и злочинаца.

"Данашњи дан 9. мај има вишеструки значај. Обележавамо Дан победе и Дан Европе. То је велики празник за нашу земљу који буди пре свега, снажна сећања на заједничку борбу против фашизма, највећег зла 20. века", навео је Дачић, саопштено је из МСП-а.

Наша дужност, поручио је, да поштујемо, негујемо и чувамо од заборава тековине које смо добили у наслеђе од оних који су животе дали у борби за слободу против фашизма.

"На идејама антифашизма, слободе, правде и мира, после трагедије Другог светског рата, започета је изградња данашње Европске уније, заједнице европских држава и народа којој и Србија припада, и чијем пуноправном чланству тежи", навео је Дачић.

"Дан Европе је дан када се слави и победа над фашизмом, али и прилика да се суочимо са свим актуелним изазовима који могу да доведу у питање остварене благодети мира", додао је Дачић.

"Истовремено, данас смо, нажалост, суочени са покушајима релативизације злочина фашизма и изједначавања жртава и злочинаца, као и са повампиреним идејама искључивости, мржње и нетелоранције чије је трагичне последице осетила генерација наших очева и деда. Наша је дужност да не допустимо такве покушаје измене историје", поручио је на крају Дачић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи