Давенпорт: Сарадња са сваком владом која жели брже у ЕУ

Шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт каже да је сигуран да ће та делегација моћи ефикасно да сарађује са сваком новом владом у Србији која жели да европски пут буде још бржи и ефикаснији.

Мајкл Давенпорт је, након представљања активности Делегације ЕУ, поводом Дана Европе, новинарима рекао и да се нада да се може очекивати да поглавља 23 и 24 буду што пре отворена.

"Европска комисија је већ дала своју препоруку о тим поглављима. Сада је на чланицама ЕУ да донесу своју одлуку о њима. Надам се да можемо да очекујемо отварање што пре, чини ми се да је приоритет у овом тренутку да дође без одлагања до примене акционих планова за та погљавља", рекао је Давенпорт.

Упитан за брзину пута Србије ка ЕУ, Давенпорт је рекао да то зависи од комбинације капацитета и политичке воље.

"Брзина зависи од Србије, Србија има капацитета, мислим да има политичку вољу, да грађани желе да Србија буде не само чланица ЕУ, већ такође још успешнија земља која гарантује и поштује сва фундманетална права", навео је Давенопрт.

Србија је, како је рекао, донела одлуку да јој је пут ка ЕУ стратешки приоритет. Истиче да није у питању само чланство у ЕУ, већ цео процес реформи на путу ка европској заједници.

"Србија је већ почела те реформе, али се Србија налази на почетку отварања поглавља и мислим да се сви надају да ће тај процес ићи брже и да ће почети да се осећа већи напредак у вези са тим процесом", рекао је Давенпорт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи