Павићевић поднео оставку на све функције у Новој странци

Заменик председника Нове странке Владимир Павићевић изјавио је да је поднео оставку на све страначке функције, али да остаје њен члан.

Владимир Павићевић је, на конференцији за новинаре, рекао да је оставку поднео поштујући принцип етике одговорности који подразумева да се политика мора мерити резултатима.

"Сматрам да и моје делање треба да се процењује уз уважавање принципа етике одговорности. Будући да ниједан циљ у чијем сам дефинисању учествовао уочи избора на изборима није остварен, сматрам да је једина примерена реакција на лоше резултате моја оставка на све функције", рекао је Павићевић.

Принцип етике одговорности, како је додао, промовисао је и у Скупштини Србије и ван ње, и дефинисао га као критеријум за вредновање делања, наводећи да је и "напредњачке министре суочавао са слабим резултатима њиховог делања".

Павићевић је рекао да би свака другачија одлука, с обзиром на резултате постигнуте на изборима, компромитовала његову досадашњу борбу да се одговорност учврсти као централни политички принцип.

Поручио је да ће остати члан Нове, јер верује у систем идеја, вредности и мишљења на којима се темељи политика те странке, као и да ће се вратити свом редовном раду на Факултету политичких наука.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи