Николић: Мандат за формирање владе представнику већине

Председник Србије Томислав Николић истакао је да ће мандат за формирање нове владе одмах поверити ономе ко пружи доказ да има подршку више од 126 посланика и додао да су у том случају даље консултације бесмислене. Taкође је истакао и да је Србија испунила услове и да Хрватска не би требало да поставља додатне.

Томислав Николић је рекао да је прво потребно конституисати народну скупштину, изабрати њене органе, а потом почињу консултације.

"Ево можете први да сазнате, ако се појави представник већине посланика у парламенту и затражи мандат онда су консултације бесмислене. Онда се ономе ко пружи доказ да има више од 126 посланика, који ће гласати за владу, поверава мандат одмах", рекао је Николић на конференцији за новинаре у Козарској Дубици, након обележавања Дана сећања на жртве страдале на стратишту Доња Градина.  

На питања о обележавању Дана сећања у Доњој Градни, Николић је захвалио РС што је то организовала.

"Наши говори нису били искључиво жалост, искључиво прекор, наши говори били су покушај да успостављамо односе на новим основама", рекао је Николић.

Не може српски народ да буде оптужен и осуђен као народ који је правио геноцид, додао је Николић и навео да он осећа срамоту над сваким злочином који је било који Србин починио, али то очекује и од других.

Говорећи о односима са РС, Николић је рекао да је и онај који је у Америци писао Дејтонски спроразум знао колико су везани Република Српска и Србија и није то игнорисао.

"Ми се не бисмо обазирали на то да ли пише или не пише, ми бисмо имали најбоље могуће односе са РС, боље од свих других", рекао је Николић и додао да друго ни не може да се очекује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи