Вулин: Србија се не бави унутрашњим питањима Хрватске

У Србији се не бавимо унутрашњим питањима Хрватске, то није најважније спољнополитичко питање и у Србији се ретко памти који су то хрватски политичари чланови владе, изјавио је Александар Вулин одговарајући на новинарско питање да ли је знао да је нови хрватски министар културе био присутан на богослужењу у Млаки.

"Ми се бавимо Србијом, својим народом и својим послом, ја једноставно не знам ко је господин (Златко) Хасанбеговић, тако да га нисам препознао", рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Чуо сам за његову политику и о њој бих имао свашта да кажем, али о њему једноставно немам шта, јер једноставно не знам ко је он, нисам га препознао. Да ми га је неко представио, могао бих нешто о том питању да кажем, али ми у Србији се не бавимо унутрашњим питањима у Хрватској и за разлику од Хрватске, не сматрамо да је то најважније спољнополитичко питање наше земље", рекао је Вулин.

Истакао је да сматра да би и Хрвати могли да се понашају баш на такав начин, да се баве својим послом и својом земљом, "да оставе Србију на миру, баш као што ми остављамо Хрватску на миру".

"Што се тиче богослужења у обновљеној цркви у Млаки, касно сам обавештен да је господин Хасанбеговић уопште ту. Једноставно не знам како изгледа господин Хасанбеговић, па сходно томе нисам могао да му се јавим", рекао је српски министар рада на обележавању Дана сећања на жртве геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту у Доњој Градини.

Нови хрватски министар културе Златко Хасанбеговић отворено је пропагирао усташки покрет из Другог светског рата, а откако је дошао на власт, подржао је ревизионистички филм "Јасеновац: Истина", који потпуно негира размере усташких злочина за време Другог светског рата.

Вулин: РС приоритет српске владе

Александар Вулин изјавио је да је Република Српска један од најважнијих спољнополитичких приоритета владе Александра Вучића.

"За нас је стабилна РС приоритет. Као што желимо да Србија буде стабилна и чврста, и као таква гарант очувања РС, тако очекујемо и од РС да остане чрвста, доследна и да буде гранат очувања српског живота на простору БиХ", рекао је Вулин у Доњој Градини, где је присуствовао церемонији обележавања Дана сећања на жртве геноцида у концентрационом логору Јасеновац.

Он је истакао да је за Владу Србије од "највеће националне важности" да РС буде стабилна, мирна и јединствена, да води рачуна о себи и допусти да јој Србија помогне.

"Влада Србије ће увек учинити све у политичком и економском смислу да помогне РС. Ми смо спремни да учествујемо у свему што ће ојачати РС, али тражимо од РС да буде јединствена и сложна, као и да никада и ни на који начин не дозволи да се оно што је у Дејтону договорено мења без ње и да никада и ни на који начин не дозволи да било ко о њој одлучује без ње", поручио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи