Кирби: Влада Србије партнер САД

Долазак државног секретара САД Џона Керија у Београд на Министарски савет ОЕБС-а и његов сусрет са српским премијером даће додатни импулс билатералним односима САД и Србије, оцењено је на састанку премијера Србије Александра Вучића и америчког амбасадора Мајкла Кирбија.

Премијер Александар Вучић је истакао да су партнерски односи са САД од великог значаја за Србију.

У саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима подсећа се да су односи две земље већ знатно унапређени овогодишњим посетама премијера Вучића Вашингтону.

Амбасадор Кирби је рекао да САД сматрају Србију и Владу премијера Вучића партнером на кога се могу ослонити.

Такође је оценио да добри економски резултати до сада спроведених реформи повећавају интерес америчких компанија за улагања у Србији, наведено је у саопштењу.

Премијер Вучић и амбасадор Кирби разговарали су и о актуелној ситуацији у Србији уочи отварања првих поглавља у преговорима са ЕУ, као и о другим регионалним и међународним питањима.

Говорећи синоћ у емисији "Упитник", премијер Вучић је на питање новинара какав је његов однос са западним амбасадорима, одговорио да му је амбасадор Кирби добар познаник.

"Не могу да се похвалим да ми је пријатељ, али он је пријатељ Србије", рекао је Вучић.

Са шефом делегације ЕУ у Србији Мајклом Давенпортом рекао је да професионално сарађује и да је то све што може да каже. "Он ради свој посао и ја са њим професионално сарађујем", рекао је премијер.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије