Читај ми!

Косовска опозиција суспензију сматра својом победом

Три косовске опозиционе странке оцениле су да одлука уставног суда од суспендовању споразума о ЗСО преставља победу опозиције и грађана који су потписали петицију против тог документа, објавио је портал Косова Прес.

Покрет "Самоопредељење" Висара Имерија, Алијанса за будућност Косова Рамуша Харадинаја и Иницијатива за Косово Фатмира Љимаја су у заједничком саопштењу истакле да ће, без обзира на одлуку уставног суда, у који оне немају поверења, наставити још јаче са својим активностима.

"Победа уједињене опозиције у њеном настојању да заштити државу је неизбежна. Правичност овог захтева са једне стране и наша одлучност са друге ће неизоставно поразити владајућу коалицију и два споразума којима је угрозила Републику Косово", пише у том саопштењу.

Те три странке кажу да потписивањем последњег споразума 25. августа премијер, заменик премијера и њихови потчињени нису озбиљно схватили снагу уједињене опозиције и изјављивали су да ће споразуми бити спроведени јер су у складу са уставом и да нема одустајања.

"Данас, после два месеца активног отпора опозиције, после преко 205.000 потписа грађана, пораз власти је почео. Председница је споразуме послала Уставном суду, а демаркација са Црном Гором је поништена и у садашњем облику је нико неће ратификовати", пише у саопштењу.

Пошто опозиција, како даље пише у саопштењу, не верује Уставном суду који, како наводе, више нема кредибилитет, наставиће још интензивније са својим активностима и државне институције неће нормално функционисати све док споразум о ЗСО и демаркација са Црном Гором не буду повучени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи