Читај ми!

Хан: Напредак Србије треба да води ка отварању поглавља

Србија је остварила знатан напредак у европским реформама, што би требало да води отварању једног или два преговарачка поглавља у децембру, изјавио је у специјалном интервјуу за РТС европски комесар за суседску политику и проширење, комесар Јоханес Хан.

Јоханес Хан је рекао да су припреме за отварање поглавља увелико у току и да верује да пре краја године може да се започне са првим поглављем ако земље чланице буду донеле потребне одлуке. 

"Очекујем да у истом пакету буду одређени и рокови за отварање поглавља 23 и 24 о владавини права, што би требало да буде у првој половини следеће године", навео је Хан.

Резултати у дијалогу са Приштином и постигнути договори су врло значајни, као и питање њихове промене, каже Хан.

"Економски развој у земљи такође иде у позитивном правцу. Постоје још неки проблеми, рецимо у области медија и у вези са транспарентношћу власништва у медијима. Мислим да се однос Владе према цивилном друштву поправио, што је важно за коегзистенцију грађана у друштву", навео је Хан.

Комесар Хан каже да ЕУ и међународна заједница уважавају напредак у области владавине закона и да ће Европска комисија посебно пратити резултате, јер је осим одговарајућег законског оквира потребна и њихова примена.

Хан је данас представио годишње извештаје о напретку у приближавању Европској унији за земље кандидате и потенцијалне кандидате за чланство. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи