Тадић демантује Богићевићеве наводе

Председник Социјадемократске странке Борис Тадић демантовао је наводе власника "Фармакома" Мирослава Богићевића да има било какве везе са рекетирањем и изнудом у поступку продаје "Политике" и упитао зашто се таква афера покреће дан након формирања коалиције СДС-ЛДП.

Борис Тадић каже да није никада ни од кога узимао новац. Никога нисам рекетирао и уцењивао, истиче Тадић.

На конференцији за штампу Тадић је поручио да је свој посао обављао у складу са законом и упитао зашто се само дан после формирања новог опозиционог савеза емитују "емисије на телевизији и кампања приватних медија, наручених коментатора, криминолога".

"Ово је крај правног система и крај правне државе и уколико се овако буде наставило, цену за овакав поступак платиће грађани", рекао је Тадић.

Он је истакао и да ће о свим оптужбама говорити у судском поступку, уколико тужилац подигне оптужницу.

"О томе ћу одговарати пред надлежним институцијама, а свакако нећу пред режимским медијима, нарученим аналитичарима, пред људима који нарушавају правни систем ове земље, угрожавајући безбедност, не само моју, већ сваког грађанина Србије" рекао је Тадић.

Председник СДС-а је додао да никада није тражио од Богићевића, нити било којег другог привредника у Србији, да купи неке конкретне новине, већ да је од српских привредника тражио да инвестирају, не само у ауто-индустрију, пољопривреду и нове технологије, већ и у медије јер, како је рекао, није добро да странци буду власници свих српских компанија.

"Али никада у животу нисам водио разговор ни са једним привредником у Србији да купи било које конкретне новине", рекао је Тадић.

Упитан да ли је био упознат са куповином Политике, Тадић је рекао да је био обавештен о томе, али да се није мешао у тај процес.

"У међусобне пословне односе српских компанија, било да је у питању Курир или ВАЦ, нисам се мешао, али често сам имао ситуацију, као председник Републике, да треба да разрешим проблеме настале у прошлости у вези са разним приватизацијама. Поготово када је реч о оним у којима су учествовале стане компаније", рекао је Тадић.

Када је реч о ВАЦ-у, он је објаснио да је о томе говорио и Бодо Хомбах јер је то веома често било политичко питање.

"Дискутовали смо о томе на највишим састанцима са високим представницима Немачке, јер је интерес Србије био да се то питање реши", закључио је Тадић.

Власник "Фармакома" Богићевић изјавио је да је власнику Курира Александру Родићу и његовом сараднику Душану Бјелопетровићу дао милион евра да би ушао у посао са ВАЦ-ом у вези са куповином Политике.

Богићевић је за ТВ Пинк рекао да то није била провизија, нити мито, већ класичан рекет, те да је био уцењен.

За то су, према његовим речима, знали бивши председник Србије Борис Тадић, његов шеф кабинета Миодраг Ракић и функционер ДС-а Душан Петровић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи