СНС се противи легализацији истополних бракова

Посланица у Скупштини Србије и члан Главног одбора СНС-а Александра Ђуровић каже да се Српска напредна странка противи легализацији истополних бракова и залаже за брак као заједницу мушкарца и жене.

"Апсолутно већинско мишљење грађана је да још увек није време да такав корак буде спроведен у Србији, а СНС у потпуности поштује вољу и мишљење грађана Србије", рекла је Александра Ђуровић новинарима у кнез Михаиловој улици где је претходно разговарала са грађанима.

Осврнувши се на праксу европских земаља и земаља чланица ЕУ, она је рекла да су се неке од тих земаља одлучиле да спроведу референдум како би се видело шта грађани мисле о том, како је оценила, сензитивном питању.

"Ирска је спровела такав референдум, у Словенији ће тек да буде спроведен", рекла је Ђуровићева.

Истичући да је Србија у потпуности посвећена европским вредностима и поштовању људских и манинских права, Ђуровићева је подсетила да су за време рада актуелне владе у Србији одржане две параде поноса.

"Тиме смо желели да покажемо да смо као друштво спремни да поштујемо различитости и у томе ћемо свакако остати и даље посвећени", нагласила је Ђуровић.

Са друге стране, по њеном мишљењу, традиционална породица је нешто што треба поштовати имајући у виду да је бела куга озбиљан проблем са којим се Србија суочава.

"Питање наталитета Србије треба да буде питање којем ћемо да се посветимо на озбиљнији начин и економске реформе које спроводи влада, које за циљ имају побољшање економског стандарда грађана, су један од највећих доприноса управо томе", рекла је Ђуровићева.

На питање новинара да ли постоји могућност да се у Србији организује референдум на којем ће се грађани определити да ли су за истополне бракове или не, посланица СНС-а је рекла да је "то нешто о чему још нисмо разговарали".

"Уколико дође до тога да ми треба да се определимо по том питању није искључено да буде организован референдум, али као што сами знате не постоји истоветан став ни земаља ЕУ на ту тему... пракса је раличита, не постоји јединствен став и ми ћемо као земља кандидат у некој будућности доћи у позицију да треба да имамо наш став о томе", закључила је Ђуровићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи