Нова странка: За кога се уништава "Дунав осигурање"

Већ је постало правило да чега год се СНС дохвати, то је осуђено на пропаст, навела је Нова странка истакавши да је у случају "Дунав осугурања превазишла себе" и упитала ко је купац за кога се та копанија уништава.

"Нико разуман од ове неспособне власти није ни очекивао да профитабилном учини Железару Смедерево или Ер Србију, али је у случају највеће осигуравајуће компаније, Дунав осигурања, превазишла себе и показала до које мере је погубна за српску привреду.

Компанија Дунав осигурање је "успела" да у 2014. години оствари губитак од 12 милиона евра и поред поскупљења ауто осигурања од 45 одсто, које чини више од 40 одсто свих закључених уговора и знатно утиче на укупан приход компаније, наводи се у саопштењу.

Остала осигуравајућа друштва у приватном власништву раде профитабилно, додала је Нова странка и као примере навела Генерали Осигурање Србија, која има девет милиона евра добити и без помоћи Владе Србије која је ребалансом буџета за 2014. годину докапитализовала Дунав осигурање са 4,8 милијарди динара.

Поред тога, менаџмент Дунав осигурања је ретроактивно отписао потраживања од преко три милијарде динара и повећао губитак у 2013. години како и овако катастрофални резултати у 2014. години не би били још гори, наведено је у саопштењу Нове странке.

"Те неоспорне, провериве чињенице намећу три питања која овим путем Нова странка поставља премијеру Србије: ко је купац за којег се уништава Дунав осигурање и тиме снижава цена компаније, којим фирмама је ретроактивно отписано потраживање од преко три милијарде динараи да ли овим махинацијама координира брат премијера као члан Надзорног одбора Удружења осигуравача Србије", пише у саопштењу.

"Уколико уместо одговора уследи још један излив фрустрација премијера који води најнеспособнију и најкорумпиранију владу, што потврђује и 10. позиција међу најнеефикаснијим владама на светској листи Светског економског форума, сматраћемо да су наше сумње оправдане", наводи се у саопштењу Нове странке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи