ДС: Откуд паре за концерт Робија Вилијамса

Демократска странка упитала је власти Београда по ком основу је за концерт Робија Вилијамса исплаћено 35 милиона динара из буџетске резерве фирми "Скај комјуникејшнс" и зашто баш за тај концерт.

"Питамо градоначелника да ли му је макар мало непријатно шšто једним потезом потписује исплату 35 милиона за један комерцијални концерт у ситуацији када се култура хируршким путем одваја од наšших живота", рекао је председник београдског одбора ДС-а Балша Божовић, саопштила је та странка.

Подсетио је да је управо градоначелник Синиша Мали због наводне штедње донео одлуку да Октобарски салон буде организован на две године, јер је коштао 15 милиона динара.

Божовић је навео и да многе установе културе немају пара ни за најосновнију опрему, а неке "ни за сијалице", да се касни са уплатама доприноса за самосталне уметнике којима се шаљу судски извршитељи да наплате дугове.

"Опšштинама се преноси надлежžност и троšшкови центара за културу, а сви заједно коšштају мање него један концерт Робија Вилијамса. Буџžет за културу износи 2,6 одсто укупног будџета шšто је најниžжи износ у историји главног града", рекао је Божовић.

Оценио је да Малом и Српској напредној странци одговара културно посрнуће Београда.

Да ли је овакво понаšшање само доказ да пара има онда кад градоначелник одлучи, а секретар за културу прихвати да је од свих културних манифестација, програма, установа, најважžније издаšшно наградити једну приватну фирму која организује концерте? Да ли је могуће да би се тада утврдило да је Роби Вилијамс био само повод да се „одуžже“ неки дугови управо тој фирми? То је већ посао за надлеžжне органе", рекао је председник београдског одбора ДС-а.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи