Читај ми!

Тадић поднео тужбу против Дачића

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић каже да је поднео тужбу против лидера Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића због оптужби које је изнео на његов рачун приликом објављивања тајних снимака председника социјалиста и Родољуба Радуловића, оптуженог за шверц кокаина. Додаје да су поднете тужбе и против појединих медија.

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић у интервјуу за агенцију Бета истиче да жели да питања оптужби која имају кривичну димензију изађу из политичког и таблоидног поља и да се преселе тамо где им је место, а то је суд.

"Ако неко неког оптужује за кривично дело, злоупотребу служби безбедности у политици, онда идемо на суд да видимо да ли је то тако или није. А не да се налазимо у пољу таблоидизиране политике у којој никада не можете да чујете аргумент и видећу шта ће тамо господин Дачић рећи", истиче Тадић.

Додаје да је правни тим припремио тужбу и да су поднете тужбе и против неких медија.

"Није Дачић једини кога сам превео у судницу, него сам нажалост морао и неке медије, који су објављивали лажи и оптуживали ме за тешка кривична дела. Хајде да сада то пребацимо у суд када је дебата, у ствари, судског карактера", навео је бивши председник Србије.

Дачић је почетком септембра, након објављивања снимака, рекао да је Тадић организатор кампање која се води против њега и да се снимцима од пре седам година служи за уцену.

"Сада је јасно да смо у држави имали параполицијске снаге које су радиле за једну личност у држави, а не за државу, јер сам и ја био део државе", рекао је тада Дачић и додао да сматра да су снимци све време служили за уцењивање, као и сада што служе за изазивање политичких потреса.

У време другог Тадићевог мандата на функцији председника Србије, 2008–2012, Демократска странка, чији је он такође био председник и СПС били су заједно у Влади у којој је Дачић био потпредседник и министар унутрашњих послова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи