Јовановић: Циљ грађанска Србија праведних институција

Либерално демократска партија обележила је у Београду десет година од оснивања, а њен лидер Чедомир Јовановић поручио је да је циљ те странке нормална и грађанска Србија.

"Циљ нам је нормална, грађанска Србија, праведних институција, која цени љубав и поштује различитост, која ће унети нову енергију на Косову и у Босну и Херцеговину и која ће омогућити нови однос са Хрватском", рекао је Јовановић окупљенима у Дому омладине.

Јовановић је казао да и данас верује да чланство те партије има "довољно памети" да дође до одговора на питање шта људи желе и како те жеље да остваре и одрже.

"Наша је обавеза да постигнемо сагласност око политике коју Вучићева влада није у стању да спроведе", рекао је лидер ЛДП и додао да због тога не ликује, јер је то последица "њихових унутрашњих слабости и онога што нису урадили 2012. године".

Јовановић је подсетио да је са председником Социјалдемократске странке Борисом Тадићем постигао договор о сарадњи како би се решили проблеми у друштву.

Потпредседница ЛДП Наташа Мићић навела је да је циљ те партије од оснивања била одбрана либералних и грађанских идеја и оценила да је ЛДП у томе успела.

Пријему су присуствовали лидер СДС и бивши председник Србије Борис Тадић, посланице Демократске странке Александра Јерков и Гордана Чомић, историчарка Латинка Перовић.

Либерално демократска партија основана је у новембру 2005. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи