Подршка САД у реформи правосуђа

Министар правде Никола Селаковић разговарао је са директорком Бироа за контролу наркотика и спровођење закона за подручје Европе и Азије Кери Енав о резултатима спровођења заједничких пројеката Србије и САД у области правосуђа, унапређењу сарадње и даљој подршци САД реформи правосуђа у Србији.

Енав је честитала Селаковићу на потврди Акционог плана за преговоре Поглавља 23 од стране Европске комисије, и додала да тек након отварања поглавља предстоји тежак и напоран рад на путу Србије ка ЕУ.

Како је саопштено из Министарства правде, Енав је указала да су САД спремне да пруже подршку у реализацији свих оних пројеката за које Србија сматра да су важне за спровођење даљих реформи.

Селаковић и Енав су оценили да је сарадња Министарства правде и САД, кроз њене организације и пројекте, веома успешна, што доказују и конректни резултати - унапређење инфраструктуре више од 15 прекршајних судова у Србији, подршка у изради и имплементацији Закона о заштити узбуњивача, као и јачање владавине права.

Говорећи о јачању правосудне инфраструктуре у циљу ефикаснијег рада правосуђа, Селаковић је подсетио да ће сутра бити свечано отворена нова зграда у којој ће бити смештен Прекршајни суд у Београду, који је до сада радио на 14 различитих локација.

Он је нагласио да је нова зграда резултат заједничког рада и залагања Министарства правде и Америчке организације за међународну сарадњу - УСАИД, кроз Пројекат за реформу правосуђа и одговорну власт - ЈРГА.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи