Дрецун позвао све који имају сазнања о злочинима да помогну

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун позвао је све који имају сазнања о злочинима у покрајини почињеним 1998, 1999. и 2000. године да се обрате радној групи за прикупљање чињеница и доказа у расветљавању злочина над Србима и припадницима других националних заједница.

Милован Дрецун, који је и председавајући радне групе коју је формирао одбор, рекао је да ће свима који имају сазнања о злочинима почињеним у покрајини 1998, 1999. и 2000, а који се обрате радној групи, бити максимално заштићен идентитет.

Према његовим речима, радна група настоји да допринесе у прикупљању чињеница на основу којих могу да се расветле злочини, а евентуалне доказе ће потом посредством Тужилаштва за ратне злочине у Београду уступити специјалном истражном тиму формираном на основу извештаја Дика Мартија.

Тај тим, како је додао, ради на прикупљању доказа који треба да послуже за подизање оптужница пред специјалним судом који треба да буде формиран на Косову и Метохији.

"Ово је вероватно последња озбиљна прилика да се расветле злочини који су почињени на Косову и Метохији над Србима, Ромима и припадницима других етничких заједница који до сада нису откривени и нису процесуирани", каже Дрецун.

Одржана је и прва седница радне групе за прикупљање чињеница и доказа у расветљавању злочина над Србима и припадницима других националних заједница, на којој је утврђен начин рада и дефинисани почетни задаци.

Најављено је да ће на наредну седницу бити позвани представници Војно-безбедносне агенције, Војно-обавештајне агенције и Безбедносно-информативне агенције.

Такође, на неки од наредних састанака биће позвани и представници УНМИК-а, Канцеларије УН, ОЕБС-а и Еулекса.

Данашњој седници радне групе присуствовали су председник владине Комсије за нестала лица Вељко Одаловић, Драгољуб Станковић из Тужилаштва за ратне злочине и Игор Поповић из Канцеларије за Косово и Метохију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи