Читај ми!

Јоксимовић и Киф o јачању економских веза у региону

Амбасадор Велике Британије Денис Киф је у разговору са министарком Јадранком Јоксимовић рекао да Србија има подршку те земље у процесу приступања Европској унији, даљим напорима за унапређење сарадње у региону, као и приступу мигрантској кризи.

Денис Киф је са министарком за европске интеграције разговарао о даљем унапређењу сарадње између две државе у процесу европских интеграција, а саговорници су позитивно оценили напоре које премијер Александар Вучић и Влада улажу у јачање регионалне сарадње.

Јоксимовић је истакла да заједничка седница Владе Србије и Савета министара Босне и Херцеговине представља добар начин да се сарадња продуби.

На седници су, како је рекла Јоксимовић, разматране важне теме не само за однос две државе, већ и за регион.

Киф је посебно поздравио приступ премијера Србије развоју добрих, а посебно развоју економских односа са Босном и Херцеговином.

Јоксимовић и амбасадор Киф сагласили су се да је мигрантска криза и њено решавање и даље у фокусу у ЕУ и земаљама Западног Балкана, а министарка је нагласила да Србија подржава свеобухватно и заједничко европско решење.

Говорећи о предстојећем изјашњавању Генералне скупштине Унеска о захтеву Приштине, Јоксимовић је поновила аргументацију и став Србије против чланства Косова у тој организацији.

На састанку је, такође, констатовано да ће укључивањем Србије у вишегодишњи програм Владе Велике Британије, који се спроводи кроз Фонд за добро управљање, наша држава добити значајну стручну подршку у спровођењу политичких и економских реформи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи