Читај ми!

Посланици: Шта се нуди саудијском принцу и да ли је угашен "Танјуг"

Посланици у Скупштини Србије почетак седнице искористили су да поставе питања члановима владе о посети саудијског принца, гашењу новинске агенције "Танјуг", али и о раду председника војвођанске владе Бојана Пајтића.

Посланица опозиционе Демократске странке Јована Јовановић упитала је министра културе и информисања Ивана Тасовца о гашењу новинске агенције Танјуг, односно зашто запосленима није омогућена продаја бесплатних акција и пренос капитала.

"Пошто се министар Тасовац не оглашава и не појављује у јавности, ми имамо само незваничне информације да је агенција угашена 31. октобра. Очекујем да се Тасовац огласи и каже зашто није омогућено право на пренос капитала, зашто запосленима није омогућена додела акција, на шта имају право", рекла је Јовановићева.

Јовановићева је премијера Александра Вучића питала да ли је тачно да је принцу Саудијске Арабије Султан бин Салман бин Абдулазиз ел Сауду понуђено да купи неколико бања, болница и хотела.

"То би требало да буде транспарентан процес и зато би требало да се зна шта је понуђено и под којим условима. Да ли је понуђено у складу с недавно усвојеним законом о улагањима, па да се под велом тајне омогући продаја имовине у бесцење", упитала је Јована Јовановић.

На њена питања одмах је реаговао посланик владајуће Српске напредне странке Александар Јовичић, који је казао да је Закон о улагањима донет како би се изједначили домаћи и страни инвеститори и развили свој бизнис, и упитао докле се стигло са истрагама о проневерама новца у Војводини.

"Председник покрајинске владе Бојан Пајтић испумпао је новац из буџета, доделио га одређеним невладиним организација, не могу рећи да су невладине организације, јер њих воде функционери ДС-а", казао је Јовичић.

Он је питао Пајтића и да ли је још председник покрајинске владе, с обзиром на то да "не види ниједан развојни пројекат за Војводину".

Након постављања посланичких питања, Скупштина Србије наставила је рад расправом о амандманима на Предлог закон о јаким алкохолним пићима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи