Читај ми!

Вулин: Још има простора да неко откупи "Танјуг"

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин верује да још има простора да неко откупи Новинску агенцију "Танјуг", те да би он лично волео да Агенција настави да функционише и да постоји у било ком облику.

Александар Вулин је рекао да, "нажалост, за сада није било интересената", и додао да је влада одлуку о правним последицама престанка рада Танјуга донела по закону по коме је истекао рок за приватизацију.

Предузећа која, како је рекао, нису приватизована мора да се решавају на овај начин.

"Још има простора да неко откупи Танјуг, постоји могућност да се неко појави. Оно што је до нас ми смо урадили. Ми смо обезбедили да постоји праведан и фер однос према радницима, да се никоме не остане дужан", рекао је Вулин гостујући на Телевизији Пинк.

Говорећи о отпремнинама, Вулин је рекао да ће бити све по закону као и за остале раднике и да ту нема никакве разлике, било да је реч о Танјугу или било ком другом од 534 предузећа.

"Сви инсистирају да се држава повлачи из медија. Ево држава се повлачи из медија, али немојмо онда сада очекивати да држава ипак остане у неком медију", истакао је

"Вучићу неће опростити пут у Москву"

Министар Вулин је, поводом писања појединих медија да ЦИА удара на Александра Вучића, рекао да премијеру неће опростити пут у Москву, ни то што није увео санкције Москви.

"Неће му опростити ни то што има избалансирану политику у којој се у недељу дана срео са Ангелом Меркел и Владимиром Путином", каже Вулин.

"Н1 направи прилог Курир је ту да га пренесе", навео је Вулин и додао да би волео да народ изађе на изборе и каже шта мисли о владајућој политици.

Вулин, који је и лидер Покрета социјалиста, говорио је и о случају функционера СПС-а Бранка Ружића при чему је истакао да ће та странка морати да се определи и да би било логично да буде уз онога ко ју је одржао на власти и ко јој је дао прилику да се бори за свој програм.

Оценио је да је битно каква је оријентација СПС-а и да ли потпредседник једне партије може да се понаша на начин на који се понаша Ружић.

"Код мене не би могао потпредседник моје странке да се понаша тако према мом коалиционом партнеру. Морао би да се определи - или хоће да направи своју странку или хоће да следи политику онога што је политика наше партије", нагласио је Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи