Читај ми!

Влада наложила хитне набавке за одржавање здравства

Влада Републике Србије усвојила је на седници више законских предлога и закључак којим је Министарство здравља задужено да, у сарадњи са Министарством финансија, припреми одговарајући акт којим се обезбеђују средства за хитно срповођење поступка јавне набавке инвестиционо-текућег одржавања здравствених установа.

На седници су усвојени законски предлози којим је Министарство здравља задужено да обезбеди средства за хитно спровођење јавне набавке инвестиционо-текућег одржавања здравствених установа.

Улагањем у одржавање објеката здравствених установа биће побољшани услови за рад, обезбеђен адекватан простор за боравак и лечење пацијената и унапређен квалитет здравствених услуга, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Усвојен је и Предлог закона о оглашавању, који уређује ову област у складу са новим трендовима на тржишту оглашавања.

Влада је усвојила и Предлог закона о рударству и геолошким истраживањима, којим ће бити створени услови за транспарентно издавање одобрења за вршење геолошких истраживања и експлоатацију минералних сировина, што ће омогућити инвеститорима да брже и ефикасније добију одобрења за извођење геолошких и рударских радова.

На тај начин, инвеститорима је пружена већа сигурност за безбедно и сигурно улагање и извођење радова.

На седници је усвојен и Предлог закона о изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, који ће обезбедити ефикасније, рационалније и економичније коришћење земљишта.

Предложеним изменама и допунама закона уводе се нове мере заштите земљишта од злоупотреба и узурпације, пре свега кроз јасно утврђену одговорност свих учесника у процесу издавања земљишта у закуп.

Један од главних циљева измена актуелног закона је и обезбеђивање предвидљивог и поузданог пословног окружења као основних предуслова за инвестиције у пољопривреду, али и јачање малих пољопривредних произвођача, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи