Посланици о гашењу Танјуга

Шеф посланика СНС Зоран Бабић изјавио је да је одлука о гашењу Танјуга у складу са Законом о информисању и медијима, док је посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић оценио да свет информисања неће бити исти после гашења националне агенције, која је била симбол професионалног новинарства, државе и државности.

Зоран Бабић је новинарима рекао да је Скупштина Србије још пре годину дана усвојила Закон о информисању и медијима и да ће га до краја поштовати.

На питање новинара, Бабић је додао да је све што се дешава у најбољим намерама и у оквиру закона који је усвојен у републичком парламенту.

"Да је урађено некакако другачије, вероватно би нас оптужили да се мешамо у слободу медија", рекао је Бабић.

Веселиновић је новинарима у парламенту рекао да у име Покрета изражава протест због тога.

"Не знам који је интерес да Танјуг нестане, али то је лоше за Србију и њене грађане. Ја ћу учинити све да покренем акције, па макар то биле борбе против ветрењача, да Танјуг не нестане", рекао је Веселиновић.

Додао је да се лично осећа постиђеним што се у мандату актуелног сазива Скупштине Србије гаси национална новинска кућа.

"Начин на који се Танјуг гаси, начин на који га је држава оставила да умре сам је онај начин који влада има и према свима другима који зависе од ње", рекао је Веселиновић.

Како каже, после гашења националне агенције више неће бити могуће да грађани у свако доба дана добију проверене и тачне информације из земље и света.

Додао је да ће Покрет за преокрет предложити свим странкама на власти и у опозицији да учине корак да се Танјуг не угаси, да буду испред страначких интереса и да не допусте да Танјуг нестане.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи